Steenstrippen

- Bepaal de plaats richting van de steenstrippen.

Hoewel de meest voorkomende toepassing van beneden naar boven is, is het plaatsen van boven naar beneden een optie dit kan voorkomen dat stenen niet smerig worden van het druipen van de toegepaste lijm.


- Trek aantal waterpas lijnen op de toegepaste oppervlak. Als het nodig is kunt u van de stenen stukjes afzagen om het waterpas te krijgen.

Vergeet niet, dat elke afgezaagde stuk gebruikt kan worden.

 

- Breng mortel aan de achterzijde van elke steen, druk hem in de mortel

bed. Overtollige mortel moet worden verwijderd door een troffel. Zorg ervoor dat het mortelbed en de stenen volledig gebonden zijn.  


 U kunt ook voor het verlijmen van de stenen onze Pro++ Flex Lijmkit gebruiken, voor een schone plaatsing van de stenen.   

Plaats eerst de hoekstenen. Aangezien de hoekstenen een lange en een korte zijde hebben, deze zijden in tegengestelde wijze toepassen.
Lange rechthoekige stenen niet verticaal gebruiken. Het belangrijkste concept is een soortgelijk uiterlijk te verkrijgen als een werkelijke wand van natuursteen.


- Indien nodig, snij de steen door met een haakse slijper om een uniforme voegbreedte te verkrijgen. Afgezaagde of geknipte randen moeten worden afgedekt met mortel om het beste resultaat te verkrijgen.
Als het oppervlak van de stenen, vuil wordt door mortel resten, direct met een vochtige kwast verwijderen.


- De voegmortel word gebruikt om de verbindingen te vullen. Een slagroomzak helpt u bij deze toepassing.


- Gebruik voeglepels, om de overtollige voegmortel te verwijderen en de voegen goed aan te drukken. Pas dit wel toe als de voegmortel nog nat is.- Gebruik een harde kwast, om een natuurlijke voeg uitstraling te verkrijgen. Pas dit toe als de voeg aan het drogen is en gebruik een droge kwast.


U kunt onze impregnatie middel gebruiken om extra weerstand laag te krijgen tegen zon (UV) en regen.

Installatie gids